Stílusok

Minimál Design

A napjainkban oly divatos minimalizmus alapja a majd egy évszázada kialakult Bauhaus volt. Egyszerű formák és a rend teremt harmóniát. Színeiben meglehetősen korlátozott, ez a stílus önfegyelmet kíván. Ebben a stílusban nincs helye az emléktárgyaknak, szétszórt holmiknak alapvető eleme a harmónia.. Fontos, hogy minden tárgy összhangban legyen a többi berendezéssel. A stílus lényege a berendezés levegős elhelyezése a bútorok egyszerűek, jó minőségűek és harsány színektől mentesek.
Bővebben

Modern Design

Egy barátságosabb, színesebb stílus, nagyon kedvelt, hiszen sok minden belefér ebbe a stílusba. Sokak szerint a legjobban élhető, élvezhető stílus. A modern lakberendezési stílus anyaghasználatában minden szóba jöhet. Műanyag, fém, fa, üveg egyaránt használatos és persze a berendezési tárgyak szinte kivétel nélkül gyári technológiával készülnek. A dekoráció nagyobb hangsúlyt kap, a szögletes és íves formák jól megférnek egymás mellett. ez a stílus kisebb otthonokban is látványosan kivitelezhető.
Bőveben

Loft Design

A régi gyárak –raktárak új értemet kapnak. A létesítmények felújításával – új funkciókat kapott épületek amelyekben lakásokat, irodákat vagy intézményeket alakítanak ki. A Loft-lakások eredete az 1800-as évek Párizsi művészlakásaira vezethető vissza, később a 30-as években az önkéntes lakásfoglalók és művészek Amerika nagyvárosainak elhagyott gyárnegyedeiben fedezték fel a lehetőséget. A klasszikus loftlakások általános jellemzője a nagy, akár ötméteres belmagasság, a csak néhány helyiséget magában foglaló alapterület.
Bővebben

Retro Design

Az 50-60-70 es évek Amerikáját idézi ez a lakberendezésben is hódító divatirányzat. A stílus jellegzetessége a bohókás hangulat, játékos, színes és formabontó design elemek. A színes nagymintás kárpitok, uralkodó színvilág, futurisztikus vonalvezetés, kagyló fotel , műbőr , arany, ezüst,csillogó műanyagok Ez a nosztalgikus múlt idézés színeket, változatosságot, játékosságot, vidámságot, humort csempészett napjaink modern otthonaiba kissé megújult formában újra babérokra tör.
Bővebben

Skandináv Design

Mivel a Skandináv országokban hideg és sötét van, világos lakótereket alakítanak ki, fontos, hogy minél több természetes fény jusson az otthonokba. Világos színű fa anyagok és természetes alapanyagú textíliák jellemzik. A skandináv stílusú otthonok natúr, visszafogott alapszínű bútorait színes textíliákkal díszítik. Itthon az IKEA áruházban betekintést kaphatunk a jellegzetességekről.
Bővebben

Provance-i Design

Franciaország déli vidékeiről hódított ez a stílus. nagyon széles körben elterjedt elsősorban azok kedvelik akik vonzódnak a romantikus stílus iránt. Meleg, kopott földszíneket alkalmaznak ezekben az épületekben a falakon és a padlókon is. A falak lehetnek festettek vagy kővel burkoltak, a padlóburkolatok lehetnek fából, téglából és kőből is. A bútorok kézzel készítettek koptatottak.
Bővebben

Klasszikus Design

A klasszikus angol stílus kizárólag magas belmagasságú és nagy alapterületű lakásokban mutat jól. Monumentális méretek, magas helyiségek és ajtók, antik bútorok és díszítések jellemzik, melyek előkelőséget és méltóságot sugallnak. A textíliák nemes anyagból készülnek (selyem, bársony, csipke). A bútorok mellett a kelmék adják meg a klasszikus otthon karakterét. Legfontosabb az egyensúly megtalálása.
Bővebben

Vidéki Design

Durván megmunkált időtálló bútorok jellemzik, melyek tömör fából készülnek. A régi tárgyak és kosarak, ládák hozzátartoznak a hangulat megteremtéséhez. Főként natúr színű textíliák és a természetes anyagok használata, melyek anyaga leginkább lenvászon. Az enteriőrben az egyszerűség, a funkcionalizmus, a kényelem és a harmónia jellemző.
Bővebben